Възможностите за подобряване на инфраструктурата в Югоизточна Европа обсъдиха на заседанието си в София парламентаристите от комисията „Икономика, инфраструктура и енергетика” на Парламентарната асамблея на Процеса за сътрудничество в Югоизточна Европа (ПА на ПСЮИЕ).

Темата безспорно е от огромно значение за цяла Европа и израз на това е големият брой предложения, направени от национални парламенти, отбеляза при откриването на заседанието председателят на комисията „Икономика, инфраструктура и енергетика” Диана Йорданова (ГЕРБ). Тя припомни, че въпросът за транспортната инфраструктура е поставен още на първото заседание на комисията и обсъждането му е част от основните насоки в нейната работа.

Дейността на комисията „Икономика, инфраструктура и енергетика” се следи с интерес и внимание от редица международни организации, европейски институции, откъдето има не малко категорични сигнали за значението, което се отдава на ПА на ПСЮИЕ като водещ политически фактор в региона, посочи Диана Йорданова. По думите й присъствието на голям брой делегации на национални парламенти на заседанието в София е доказателство за сериозността и отговорността, с която се приемат задачите, както на комисията, така и на Асамблеята.

За втора поредна година българският парламент е домакин на заседанието на комисията „Икономика, инфраструктура и енергетика”. То е в рамките на едногодишното българско председателство на ПА на ПСЮИЕ и в него участват представители на 10 парламента от региона.