На официална церемония кметът на община Приморско д-р Димитър Германов преряза лентата на модерно футболно игрище в село Веселие. На откриването присъстваха кметът на Веселие Стойчо Карабинов, зам.-кметът Захарина Неделчева, председателят на Общински съвет Златина Тюлиева, кметове на населени места, общински съветници, жители и гости на приморското село.

Тържеството по откриването на футболното игрище, което вече носи името „Арена Веселие", започна с водосвет, отслужен от отец Стилян. След освещаването на спортния терен благодарствено слово към кмета Германов и общинските съветници изказа кметът на Веселие Стойчо Карабинов. Д-р Димитър Германов също поздрави колегата си и честити на жителите на Веселие новата придобивка. Той ги увери, че община Приморско ще продължи да развива спорта, който е сред основните й приоритети. Той допълни, че такива модерни футболни игрища е предвидено да бъдат изградени и в останалите населени места в Общината.

Поздравление отправи и един от спортните деятели на Приморско - Красимир Левтеров, който подари футболни топки и шалове.

След официалната част дойде и моментът за истински спортен празник. Малките футболистите от „Ропотамо" Приморско първи изпробваха модерното игрище, като изиграха няколко демонстративни срещи. След това честта се падна на двамата кметове, които показаха завидни умения във владеенето на топката на „Арена Веселие". Всички срещи завършиха с бурни аплодисменти и изпълниха селото с празничност.

Модерно футболно игрище се намира в двора на бившето училище и е снабдено със сертифицирана настилка, висока предпазна мрежеста ограда и осветление за максимален комфорт на спортуващите през тъмната част на денонощието.
Новата спортна придобивка на Веселие e изградена със средства от община Приморско.