Улица „Княз Борис I” в квартал „Свети Георги” Поморие вече е по-приветлива, достъпна и с модерен облик, в резултат от работата на общинско предприятие „Благоустройство, комунални и строителни-ремонтни дейности”.

Напълно е обновена цялата тротоарна настилка от южната страна на ул. „Княз Борис I”, в участъка от ЦДГ „Веселушко” до автогарата, а на всички пешеходни пътеки са изградени подстъпи за хора с увреждания и майки с детски колички.

Пространството пред всеки гараж е подсилено чрез павета с по-висока носимост, така че новите плочки да не се рушат при постоянното качване на моторни превозни средства. Монтирани са и ограничителни елементи, които предпазват от нерегламентираното паркиране на автомобили и осигуряват на пешеходците спокойно и безпрепятствено преминаване.

Успоредно с това тече и замяна на старите електрически стълбове, комуникациите се прибират под земята и неприятната гледка на висящи и опасно преплетени кабели скоро ще изчезне напълно. Вече са разположени 23 нови стълба, отремонтирани са 2 съществуващи и е инсталирано по-качественото и икономично LED осветление. От двете страни на всеки стълб са поставени близо 50 броя енергоспестяващи крушки по 27 и 80 вата, които осветяват едновременно пътното платно и тротоара.

Предстои да бъде инсталирано LED осветление и в частта между автогарата и изхода на Поморие в посока Бургас. Общинското предприятие планира поетапно благоустрояване и на други улици в града, като вече се извършва подмяна на настилките в два големи участъка от крайбрежния булевард „П.К.Яворов”.