Една творческа инициатива вече цяла седмица вълнува Поморие и провокира вдъхновението на десетки жители и гости на града, а именно – обявеният от кмета Иван Алексиев конкурс за девиз.

Електронната поща и сайтът на Община Поморие ежедневно биват обсипвани от интересни идеи, поставящи акцент върху хилядолетната история, природните дадености и богата култура или търсещи най-подходящия словесен баланс между всички тях.

Думи като: море, слънце, бъдеще, вечност, минало и античност са едни от най-често срещаните, около които кандидатите се заиграват. Но сред писмата се срещат и редица забавни рими, каламбури и мъдри послания.

Вече има над 100 предложения както от местните хора, така и от жители на София, Пловдив, Варна и други места в страната, а също и от чуждестранни граждани. Макар и от разстояние, Поморие вдъхновява всеки, докосвал се някога до атмосферата и историята на нашия град.

Конкурсът продължава до 10.03.2016 г. и всеки желаещ може да изпрати идеите си чрез електронния портал „Гласът на гражданите” на официалния сайт на Община Поморие (www.pomorie.bg) или на e-мейл mayor@pomorie.bg, като посочи своите имена, телефон за обратна връзка и ел. поща.