Традиционно днес жителите на приморското село Ново Паничарево отбелязаха празника на винарите, лозарите и кръчмарите Трифон Зарезан. Тази година местните жители направиха ритуалното „зарязване" на празника, но по нов стил - на 1 февруари.
Празничната програма започна с изпълненията на Битова група „Странджанска зеленика", като през цялото време докато звучаха песните, облечени в народни носии девойки захранваха гостите с питка и шарена сол.
Ритуалът по зарязването бе пресъздаден в двора на един от най-старите лозари - бай Тошко, известен в селото с майсторлъка, с който прави напитката на боговете. Честта се падна на новия зам.- кмет на Община Приморско Захарина Неделчева, която заедно с кмета на селото Яна Жекова изпълни ритуала по зарязване на лозята за здраве и берекет. Празникът продължи в местния пенсионерски клуб с много музика, танци и наздравици.

Захарина Неделчева е новият зам. -кмет на морската община и ще отговаря за културата, образованието, спорта и социалните дейности. На местните избори бе избрана за общински съветник за втори път.