От 15 март до 15 април 2024 г. ще се приемат заявления за платено паркиране в община Поморие, както следва:

  • за платено паркиране „Служебен абонамент“
    – Режимът на платено паркиране на ППС – „Служебен абонамент“ е валиден всеки ден, с изключение на събота и неделя и обявените с нормативен акт официални национални празници за периода от 01 октомври до 15 май, в часовете от 08:30 ч. до 17:00 ч., а за периода от 16 май до 30 септември е валиден всеки ден в часовете от 09:00 ч. до 21:00 ч. Минималния срок, за който може да се използва е четири месеца
  • за платено преференциално паркиране на живущите извън „Зоната на кратковременно платено паркиране“
    Режимът е валиден целогодишно, като минималният срок, за който може да се използва, е четири месеца.

След приетите промени в Наредба № 23 за условията и реда за платено и безплатно паркиране на пътни превозни средства на територията на град Поморие, заявленията за локално платено паркиране на живущите в „Зоната на кратковременно платено паркиране“ ще се приемат целогодишно и одобренията ще важат за срок от 12 месеца от датата на подаване.

Заявления и задължителните към тях документи за 2024 г. се подават до Директора на Общинско предприятие „Стопанисване и управление на общински имоти“ по един от следните начини:

За улеснение на желаещите да подадат заявление за платено паркиране в град Поморие, обновените бланки, прикачени към тази статия са в електронен формуляр, позволяващ директно попълване и запазване на нужните полета от компютър или мобилно устройство, както и принтирането му при желание за входиране и/или попълване в хартиен вид.

Припомняме на всички, които вече имат абонаменти, но са изтекли или изтичат, че също е необходимо да подадат заявления, ако желаят да ползват платено паркиране за 2024 година.

За повече информация:

Център за градска мобилност
Телефон за връзка: 0876 735 533
Адрес: гр. Поморие, ул. Княз Борис I 96а
всеки работен ден от 8.30 ч. до 17.00 ч.

Документи за изтегляне: https://www.pomorie.bg/84750/zapotchva-priemaneto-na-zayavleniya-za-plateno-parkirane-2024/