Нова пъстра детска площадка вече ще радва най-малките жители и гости на Поморие. Площадката се намира на ул. „П. Яворов“, на мястото на някогашните стари съоръжения за игра. Пространството е оградено и оборудвано с нови детски уреди с тематика „опазване на Черноморското крайбрежие“ – корабче, рибки и мека настилка, напомняща морското дъно. В тази връзка ще бъдат поставени табели с интересни факти за последиците от човешката дейност и замърсяването на Черно море. Поставени са кошчета за разделно събирани отпадъци със син, жълт и зелен цвят. Идеята е под формата на игра в децата да се изгради отговорност за опазването на околната среда.

С помощта на интерактивни табла, които ще се инсталират, малчуганите ще се учат да връзват морски възли и да определят пътя на рибата, морската звезда и костенурката. На детската площадка ще се провеждат разяснителни срещи с деца и родители, наречени „Синя стая“, като целта ще е отново грижата за по-чисто Черно море.

Площадката бе изградена съгласно проектното предложение за „Създаване на екозона за рекреация и популяризиране на дейности „За чисто Черно море“ по процедура BG14MFOP001-4.125 мярка 3 „Подобряване и използване на екологичните дадености на МИРГ „Поморие“ за рибарство и аквакултури, и смекчаване на въздействието от изменението на климата“ от СВОМР на МИРГ “Поморие” – ПВДР 2014-2020.

В близост до площадката е и още едно обновено пространство по крайбрежната алея „Яворов“, а именно „Сърцето на Поморие“. То предлага още повече и по-приятни места за отдих, снимки и съзерцание. Там се намира и „Розата на ветровете“ – специално изрисувано пано, илюстриращо морските ветрове, преобладаващи в района и наричани от столетия от рибарските общности сироко, бонети, леванти, мелтем и лодоз.