Това коментира съпредседателят на "Продължаваме промяната" Кирил Петков.

Разговори за състава на правителството ще се водят единствено с ГЕРБ-СДС. ДПС ще бъдат търсени за назначенията на регулатори в случаите, когато е необходимо по-голямо мнозинство.

"Ние сме дали своята дума за правителството, че ротацията ще я има, ние си държим на думата. За правителството - ДПС ясно ни казаха, че няма да участват по никакъв начин с министри, зам.-министри или каквото и да е било, така че преговорите ще са само с ГЕРБ. При някои регулатори има изисквания за по-големи мнозинства и там ще влезем в разговори с ДПС. Разговорите за регулаторите са такива, че не трябва да има политически назначения и процесът трябва да е максимално прозрачен.

Ние държим да си спазваме уговорката. В началото си дадохме думата, че Габриел ще е премиерът и искаме това да се случи. Важно е да си държим на думата, за да може в тази много тежка и трудна сглобка, като начин на управление, единственият начин да гарантираме, че България върви напред, е да си държим на думата", заяви съпредседателят на ПП Кирил Петков.

източник и снимна БНТ