Областният щаб за борба с грипа и острите респираторни заболявания в Бургас взе решение да се съгласува с Министерството на образованието 1, 2 и 6-ти февруари да бъдат неучебни дни, за да се прекъсне вълната от грип. Противоепидемичните мерки, които бяха взети преди седмица, се удължават. От 1 до 6-ти, през които три дни така или иначе са неучебни, ще има ваканция, а не онлайн обучение. Преустановяват се и всички извънкласни занимания, олимпиади и други, свързани със събиране на деца. Това стана ясно след заседание на щаба, който се проведе преди минути в Областна управа в Бургас. Членовете на щаба ще се съберат отново на 5-и февруари.

Данните за заболелите от грип в областта продължават да са високи. Оставаме над нивото за грипна епидемия, поради което тя се удължава. Заболеваемостта продължава да е най-висока в групата от 5 до 14 години.

Началникът на РЗИ-Бургас д-р Георги Паздеров каза, че миналата седмица броят на заболелите беше 236-238 на 100 хил. души, в момента са 244.

В Белодробната болница в Бургас в края на миналата седмица имаше 15% свобдни легла само. Към днешна дата са свободни 20%. Заети са 80%. В детските отделения 25-30% са свободни, около 75% е заетостта, каза д-р Паздеров.