Едва ли има нещо по-изкушаващо от току-що изпечено хлебче, което със своя неустоим аромат ни кара да го пожелаем, дори когато сме сити. А най-хубавото е, че в наши дни никак не е трудно да опитаме италианска чабата, френска закуска с крем и стафиди или хрупкав немски брецел. Разнообразието от различни кулинарни традиции при печивата е истинско богатство, което е съвсем достъпно и можем да го открием във всеки Lidl магазин.
Каним ви на кратка разходка из Европа с някои от най-известните и вкусни печива, които се предлагат от “Фурната на Lidl” във всички 125 магазина на веригата в цялата страна.

Немски брецел

Брецелът е интересно по форма печиво, разпространено в Австрия, Швейцария и Южна Германия. То става символ на немските пекарни още през 12 век. Формата му наподобява усукан възел и притежава хрупкава, солена външна част. Традиционният брецел се приготвя от брашно, мая, сол и вода, но има и много варианти с различни добавки и вкусове, като те могат да бъдат допълнени със сусам, маково семе, сол, чесън или други подправки. Брецелът обикновено се консумира като закуска или като гарнитура със сосове, но също така може да се похапва със сирене и различни колбаси.

Pain aux raisins - френска закуска със стафиди и крем

Във френската кухня Pain aux raisins се превежда като "хляб със стафиди". Това е едно сладко тестено изделие с мая, което се приготвя със захар, яйца, масло и стафиди. Обикновено се оформя като малко охлювче и често се покрива с пудра захар или глазура. В периода от 29.01 до 04.02 тази неустоима френска закуска ще се предлага във “Фурната на Lidl” с -60% отстъпка за всеки втори закупен продукт и чрез активиране на купон в приложението Lidl Plus.

Бейгъл

Известен най-вече сред еврейските общности в Полша, бейгълът бързо придобива сериозна слава и на неговия вкус вече не могат да устоят безброй любители на печивата в различните държави. Традиционно се меси във формата на пръстен и се прави от дрождено пшенично тесто, като размерът му е горе-долу колкото една човешка длан. Неговото приготвяне изисква първо да се свари за кратко във вода, а след това да се доизпече. Тази техника създава една плътна тестена вътрешност с кафеникава и понякога хрупкава външност. Често бейгълът се поръсва със запечени семена, като традиционно те са от мак и сусам. Можете да опитате още тази седмица на топ цена от 1,39 лв. в Lidl.

Чабата

През 70-те години на миналия век чабатата е замесена от италиански пекари, които са се опитвали да създадат по-лесен за ядене хляб (от традиционните за страната тестени изделия). Те търсели неустоимото печиво, което да е по-меко и по-леко, и което да може да се консумира, без да се налага да се реже. Историята не казва колко опита са били необходими, за да стане чабатата едно от най-популярните хлебчета в Италия. Факт е обаче, че хлебчето успява да завладее и останалата част на света. Чабата е хлебче, с което никога няма да сгрешим, ако го сложим на трапезата.

Това са само малка част от неустоимите предложения, които може да откриете във “Фурната на Lidl”. Не забравяйте, че споделените моменти винаги са по-сладки и запомнящи се, а любимото ви печиво е чудесен начин да кажете “обичам те” на скъп човек.