Вътрешният министър Калин Стоянов заяви пред журналисти в Стара Загора, че главният секретар е разпоредил пълна проверка дали има стари разследвания срещу лица от президентството. МВР са се самосезирали във връзка с множеството медийни публикации по темата. Изискани са данни от всички структури има или няма сигнали, както и ще се съберат оперативна информация.

Във връзка с убийството на Пейо Пеев, министърът каза, че се работи активно по делото и има две лица с повдигнати обвинения:

"Работим по версия за евентуална съпричастност на други лица към убийството и най-вече за прикриване на следите за извършеното убийство. От това, което видях от начина, по който е извършено убийството, което се вижда от клипчетата, не изключвам варианта тези две злобни жени самостоятелно да са прикрили всички следи. Но това е въпрос на изследване, който през следващите дни ще изясним нацяло."

Относно инцидента с шампиона по борба Пламен Пенев и смъртта му след полицейско преследване, Стоянов каза, че са освободени двама висши ръководители от Областната дирекция на МВР в Стара Загора и освен това:

"Има двама служители от изпълнителския състав, които са отстранени и до няколко дни те също ще бъдат уволнени. Има следствено дело, работи се активно по него и има назначени множество експертизи."

От самото начало заявихме, че ще бъдем критични както към себе си, така и към служителите на МВР и категорично няма да допуснем ситуации, при които има немарливо, лошо или дори противоправно изпълнение на служебните задължения, допълни министърът на вътрешните работи Калин Стоянов.

източник и снимка: БНТ