Дете е с кръвонасядания по лицето след продължителен побой във Вакарел. По случая е задържан и обвинен 33-годишен мъж. Момчето било малтретирано в периода от 22 до 24 януари.

По случая незабавно са се задействали прокуратурата, полицията, кметството на софийското село, личният лекар на детето и социалните служби. Момчето е изведено от семейната среда и е под надзора на отговорната институция, предаде NOVA.





Извършителят е задържан за срок до 72 часа. Предстои да бъде внесено в съда искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо него. Разследването продължава под надзора на прокуратурата.

По-рано от Областната дирекция на МВР – София информираха за същия случай, че в Районно управление - Ихтиман е постъпил сигнал от кмета на Вакарел, че жителка на селото е заявила, че мъжът, с когото живее на семейни начала, е нанесъл побой на детето ѝ. На адреса веднага са изпратени полицейски служители и социални работници, посочват още от полицията.

Само преди дни случай на жестокост, упражнен над 5-годишно момченце от Пловдив потресе цяла България и предизвика огромен отзвук в социалните мрежи. Детето е било обезобразено след побой от страна на мъжа, който живеел с майката.





Пловдивският Окръжен съд потвърди без изменение мерките за неотклонение спрямо майката на малтретираното 5-годишно дете от Пловдив и сочения за негов пастрок. Стела Алексиева остава с най-леката мярка – "подписка", а Петър Чернев влиза за постоянно в ареста.