Бившият депутат от ПП Велико Минков, който се бори да бъде признат като биологичен баща на бебето на Габриела Славова, написа емоционален пост в социалните мрежи.


Той благодари на майката на Пейо Пеев, в чието убийство са обвинени Габриела и майка ѝ Красимира Трифонова. Именно на нея са дадени за временно отглеждане 6-годишното дете на убития и 4-месечното бебе, за което Минков твърди, че е негов син. Kато съпруг на Габриела, убитият е официален баща и на двете деца. Той обаче имал намерение по съдебен път да признае, че Минков е биологичен баща на второто дете, съобщи неговата адвокатка.


"Тези дни се превърнаха и във въртележка от страх, че синът ми е в ръцете на убийци - които, за съжаление, са собствените му майка и баба, после радост, че е изведен от жилището на тези свръхопасни хора, уплаха къде е всъщност и кой се грижи за него и накрая глътка спокойствие, че се оказа в доста по-сигурни ръце, отколкото тези на собствената му майка, Габриела. Иванка Пеева, благодаря ти безкрайно за грижите, които полагаш в момента за моя невръстен син!", написа Велико Минков във Facebook.

Мъжът казва, че ще бъде наистина спокоен, когато грижите за бебето бъдат поверени на него. Той благодари за подкрепата, която е получил от приятели, познати и непознати през изминалите дни.

"Надявам се час по-скоро да възтържествува и справедливостта чрез съда, а моят син да ми бъде поверен, като обещавам да дам всичко от себе си да израсне с по-големия си брат в живота си и да гледаме заедно безброй пъти "Цар Лъв", напомняйки си, че горе от звездите ни гледа един татко лъв...", допълва Минков.


Габриела Славова бе освободена под домашен арест с мотива, че трябва да се грижи за малкото си бебе. Самата тя обаче каза пред NOVA, че не знае къде се намират децата ѝ в момента, говорейки през затворената врата на дома си.

Източник и кадър NOVA