Погребението на Радка Гешева ще бъде на 26.01.2024г.(петък) от 11.00 часа в Централен гробищен парк – Бургас, съобщиха от Руската гимназия.

Г-жа Гешева беше един от най-уважаваните и обичаните преподаватели в морския град. Особено жестокото й убийство, за което бе задържан нейният син Георги, покруси бургазлии. А в социалните мрежи нейните ученици и приятели споделяха колко прекрасен човек е и как ще й липсва.

Припомняме, че вчера съдът остави в ареста синът й.

"ПГЧЕ „Васил Левски“ в град Бургас се раздели при трагични обстоятелства с един от най-добрите си учители - Радка Гешева. Човек е смъртен и това всички го знаем, въпреки че е непоносим всеки сблъсък със смъртта. Проблемът, както казва Булгаков в „Майстора и Маргарита“, е, че понякога е внезапно смъртен. Никой не знае колко дълго ще се навива нишката на живота му и кога ще се скъса. Това е тайна. За учителя Радка Гешева нямаше тайни в литературата и в общуването с децата. Нейният професионален път е изцяло свързан с историята на гимназията. Трудно се говори в тези тежки моменти, още по-трудно е да се опише с една дума или изречение личност като Рада Гешева. Тя беше една изключителна жена и колега „будител, любим учител, магнит, мотор, вдъхновител, магия, незабравима, изключителна, огнена, неповторима, тя бе добро, тя бе любов“ и още много искрени неща са писали за нея всички, които я познаваха. Вече я няма! И искаме да преминем през това изпитание.За преодоляване на тази кризисна ситуация и оказване на психологическа подкрепа с учениците от всички класове и колектива на гимназията ще работят психологът и педагогическият съветник от училище, както и психолози от Националната мобилна група за психологическа подкрепа.Скърбим дълбоко за загубата! И ще се опитваме да се справим със скръбта си така, че да запазим високото ниво, завещано ни от Човека Радка Гешева - длъжни сме да го направим. Всеки, който желае да постави цвете и напише последните си думи в памет на г-жа Гешева, може да го направи в сградата на гимназията, където е обособен кът и поставена книга за съболезнования. Светъл път към света на ангелите!", написаха от екипа на ПГЧЕ "Васил Левски".