Синът Георги, който в Бургас уби жестоко майка си – учителката Рада Гешева, остава в ареста. Това стана ясно след заседание на Окръжния съд, на което бе гледана мярката му за неотклонение. На влизане в залата Георги крещеше с обидни думи по адрес на психиатъра Веско Палазов, за когото стана ясно, че е бил лекуващият го лекар в Центъра за психично здраве.

„От 2017 година има някакви отклонения, лекуван е. Доколкото знам те са свързани със злоупотреба с наркотични вещества. Има в лека форма шизофрения може и да има, но вещите лица ще кажат актуалното. Днес беше абсолютно адекватен. Той и защитата му поискаха да бъде потвърдено моето искане за на-тежката мярка, тъй като според защитата има опасност той да посегне на себе си суицидно. Имаме събрани до момента доказателства, че непосредствено преди извършване на престъплението е употребявал наркотични вещества – пушил е марихуана.“, каза прокурор Ангел Георгиев.

„Той ще е опасен, ако е с друга мярка. Той ще посегне на себе си. Мисли за самоубийство. Ще бъде в ареста. Веселин Палазов е лекуващият го лекар в Центъра за психично здраве. Той смята, че Веско Палазов и майка му са му давали лекарства, които са му пречели. Този натрупан гняв към майката е от 4 години“, каза адвокатът на Георги Ваня Радиева.