Убийството на учителката Рада Гешева в Бургас е извършено с изключителна жестокост от сина й Георги. Това стана ясно от брифинг на директора на ОДМВР-Бургас старши комисар емил Павлов и окръжния прокурор Георги Чинев. „Ние като хора с немалък опит в правоохранителната система сме се се сблъсквали с много жестоки убийства, но това е едно от тези, което можем да наречем венец на жестокостта. Това, което за мен е покъртително, че извършителят не проявява никакво съжаление и разкаяние за случилото се. Напротив. Много хладнокръвно заявява, че е искал да приключи майка си бързо и по „хуманен начин““, заяви прокурор Чинев. Старши комисал Емил Павлов изложи хронологията след постъпването на сигнала за убийството. Те са били два – единият от приятел на Георги, на който той е споделил, а няколко минути по-късно и от самия Георги. „На 21 януари в 4 сутринта в ОДМВР-Бургас има постъпил сигнал за намушкана жена на ул. Шейново 42. Екипът, който отива на място, установява жена на 64 години, която е без признаци на живот, както и синът й – 24-годишен мъж, който е криминално проявен. Жената е с множество прободни рани по цялото тяло, като синът прави пълни самопризнания за извършеното деяние. Мъжът през 2023 година няколко пъти е бил настаняван в Центъра за психично здраве в Бургас, като последно там е бил през месец май 2023 година.“, каза старши комисар Павлов.

На извършителя на убийството е повдигнато и предявено обвинение за убийство, извършено на майка, с особена жестокост и по особено мъчителен за жертвата начин. На жертвата са нанесени няколко десетки удара с ножове – два на брой. След като използваният от извършителя първи нож се е счупил, той е прибягнал до ползването на втори, с който е нанесал няколко десетки наранявания в областта на гърба, бъбреците, краката. Ако мога дословно да цитирам казаното от него в хода на разпита, то е: Унищожих й бъбрека.“, каза прокурор Чинев.

Парадоксално за мен е това, което той заявява, че завръщайки се след полунощ в обитавоното от него жилище, е намерил майка си вътре, че в продължение на 4 часа се е взирал в нея, гледал я втренчено, след което тя се паникьосала“, добави окръжният прокурор.

Има данни, че извършителят е употребявал наркотици и неговата майка е била силно притеснена от този факт. Най-вероятно тези нейни притеснения са довели до възникването на спор.

Той е живеел на квратира на адреса, в който е извършено убийството, а неговата майка е живеела на друго място. По -рано през деня той се е оплакал от здравословни проблеми и това е било причината тя да отиде в неговия апратамент. Там възниква конфликтът и ужасното престъпление.

През 2017 година Георги е задържан за притежание на наркотици, имало е данни, че употребява. Системно е употребявал наркотици. Предстои чрез експертиза да се установи дали тази системна дългогодишна употреба на наркотици е отключила някакво психично разстройство.

Има данни, че е вземал лекарства, включително и такива, предписани за псиическото му състояние. Неговите твърдения са, че настойчивото желание на майката той да бъде критичен към състоянието си, да взема поддържащата терапия, той е интерпретиларал като нейно желание тя да съдейства заедно с лекарите за увреждането му.“, добави прокурор Чинев.