Къде има сняг в Бургас, за да играят децата? Това е най-честият въпрос, който задават майките на малки бургазлийчета, които така и не могат да се порадват на истински сняг в града. Тази зима два пъти се опитват да валят снежинки, като снощи беше почти зимна вечер. Тази сутрин обаче снежната покривка беше минимална, а слънцето бързо разтопи беличкото, покриващо едва коли и храстчета. Така много семейства с малки деца потеглиха към Странджа, близките села на Стара планина, а други дори за няколко часа отидоха и по-далеч. Някои от най-малките жители на Бургас изобщо не могат да видят сняг, защото това е рядкост в морския град.

Затова много усмивки предизвика един снежен човек, направен в зелената част на ключовото кръгово кръстовище до хотел „Мираж“ в Бургас. И естествено – той е с очила, очевидно не заради блясъка на снега, а от слънцето.

Става ти едно такова хубаво... в Бургас – изчезващ, рядък вид снежен човек. Не се стърпях да врътна два пъти колелото за снимка.“, написа с умивка Роси Бъчварова от групата „Шофьорите на Бургас“.

Снимка: Шофьорите на Бургас