Една чувствена и правдива история, звучаща така актуално от времето на Йовков до наши дни ще се играе в НХК Бургас на дата 11.02.24г от 19ч.

Едно чудесно предложение и за учащите се деца, които след като я посетят ще се влюбят в творчеството на Йовков,ще преосмислят дълго човешките ценности.
Играта на актьорите е изключително силна, декорът правдиво подсилва задушевната семейна обстановка. Ако искате да изкарате една приятна семейна вечер това е също е за вас

Боряна” е история за краха на едно семейство...Сигурността и спокойствието на патриархалния уют в него са безвъзвратно разрушени, а греховете се унаследяват. За да оцелее, през нови грехове, всеки се домогва до пари и власт. И когато брат брата продава, се появява тя. Пееща, красива, усмихната, искрена. Учи озверелите на ценности, с които не се търгува – любов, прошка, честност, уважение.
Архетипно сме свързани с Йовковия свят и неговите герои, а пиесата му отдавна се е превърнала в класика, един от бисерите в българската драматургия. Златил и Боряна са знакови образи, атестат за майсторско актьорско превъплъщение. И конфликтът в пиесата става все по-актуален в съвременния ни консуматорски свят. Любовта не издържа под напора на материалното...
Затова е нужна Боряна.

БОРЯНА”
От Йордан Йовков
Режисьор: Стефан Спасов
Сценограф: Димитър Митев

Билети в касата на зала НХК на тел.: 0896828088