Полицията в Бургас съобщава, че в резултат на допълнителните действия по отношение на задържан за взломна кражба на строителни ел. машини за 3 300 лв. 46-годишен криминално проявен и осъждан бургазлия, станала на 13 януари от партерно помещение, между входове 19 и 20 на бл. 55 в ж.к. “Славейков”, е установено, че същият в съучастие с 46- годишен криминално проявен бургазлия са извършители и на други криминални деяния:

- на 2 януари около 01.40 ч. от магазин за детски дрехи, разположен в бл. 51 в ж.к. “Меден рудник”, откраднали лаптоп със зарядно устройство / на стойнсот 400 лв./, собственост на 34-годишна бургазлийка.

- за времето от 12 до 17 януари т.г. от партерно помещение, разположено в бл. 253 в ж.к. “Меден рудник”, чрез взломяване на входната врата, откраднали: десет кофи с фасадна мазилка, седем топа кабел / всеки с различено по вид сечение/ и кашон с монтажна пяна / всичко на обща стойност около 2 200 лв./.

- на 15 януари чрез счупване на задното странично на паркиран до бл. 253 в ж.к. “Меден рудник” служебен автомобил “Фиат Фиорино”, със софийска регистрация, откраднали четири кафемашини, 16 кутии с кафе, кашон с 12 стека пластмасови чаши, чувал с пет пакета захар и две карти за зареждане на автомобила / всичко на общата стойност около 2 813 лв./

С прокурорско постановление на 46-годишния бургазлия е наложена мярка за неотклонение “задържане под стража” за срок до 72 часа. Работата по цялостно установяване на престъпната дейност на двамата бургазлии продължава.