35-годишен мъж е заловен с 5,02 промила алкохол зад волана в добричкото село Стефаново, вчера около 19 часа. Рекордното количество е отчетено с дрегер, взети са му и кръвни проби, чиито резултати се очакват в следващите дни.

Установено е обаче, че мъжът е бил и под въздействието на два вида наркотици. Автомобилът е конфискуван, а шофьорът е задържан с постоянна мярка за неотклонение.

"При първоначалната визуализация и при първоначалния разговор с обвиняемия, полицейските служители са възприели, че същият е с разширени зеници, говорил е завалено, фъфлел е, т.е. поведението му е било, меко казано, неадекватно. Техническото средство е отчело 5,02 промила на 1000, установено чрез издишания от водача въздух. След това е тестван и за употреба на наркотични вещества, при което техническото средство е отчело положителен резултат за амфетамин и метамфетамин", каза д-р Даниел Илиев, говорител на Районна прокуратура – Добрич.

Водачът е привлечен към наказателна отговорност за две престъпления. В хода на разследването сме установили, че деецът веднъж вече е осъждан за управление на МПС след употреба на наркотични вещества, поради което е привлечен по по-тежко наказуемия състав, където се предвижда наказание "лишаване от свобода" до 5 години.

източник БНТ

снимка: lex.bg