Жителите на две от трите най-големи населени места в община Айтос, селата Карагеоргиево и Тополица, от вчера, 11 януари 2024 г. вече имат регистриран постоянен административен адрес. Местните хора се радват - за първи път се сдобиха с имена на улици и номера на входните врати на домовете си. До сега, за да кореспондираш с населението, адресът съдържаше единствено името на селото и на съответния негов жител. Сега всеки има административна самоличност и се чувства повече европеец, съобщиха от Община Айтос.



Първият жител на с. Карагеоргиево, който получи новата административна регистрация днес беше Хаджер Мюмюнова. Оказа се, че младата дама вече живее на ул. ПЕТНАДЕСЕТА, номерът ще запазим в тайна. Новият документ за регистрация, г-жа Мюмюнова получи лично от кмета Васил Едрев. Пред градоначалника тя разказа защо първа ще се възползва от новата административна услуга и каква е общата оценка на карагеоргиевци за административното нововъведение. "Срокът на личната ми карта изтече, исках да си направя нов документ за самоличност. Това съвпадна с регистрирането на новия ми административен адрес. Изключително много се радвам, тъй като това е голямо улеснение за мен, за жителите на Карагеоргиево, а предполагам - и за другите села. Особено, що се отнася до куриерските услуги, които ползваме. И не само. До сега, на пратките, писмата от институции, близки и т.н. се отбелязваше само името на селото и на получателя. За да ги получим, излизахме на центъра, или на друго посочено места, в близост до училище, читалище или друг обект в селото. Искам да благодаря на началника на отдел "ГРАО" Свобода Христозова и на нейния екип за добре свършената работа и за това, което направиха за нас", заяви Хаджер Мюмюнова, щастлива с документа за новия й адрес. Стана ясно още, че и възрастните хора от фамилията на Хаджер не помнят в селото да е имало имена на улици, а по вратите - номера.



И в с. Тополица местните нямат спомен за административен адрес, в който да се посочва улица и номер. След десетилетия, днес и те се сдобиха с гражданското си право да получават пратки и писма на точния адрес, в домовете си. Престои и жителите на село Мъглен да добият административна самоличност и персонално да се радват на вниманието на куриери и пощальони на своя си адрес в родното село.