Известна бръснарница в Бургас е запалена в първите часове на новата година, научи БургасИНФО. Тя се намира в комплекс „Перла“ в бургаския ж.к. „Зорница“. Щетите в салона са сериозни, стъклата са изпочупени. По видеозаписи са били разпознати извършителите. По неофициална информация те са двама, от които единият бил непълнолетен. Имало и подозрения кой е поръчителя на огнената вендета. Според запознати със случая той е криминално проявен, свързан с разпространение на наркотици.

Подозира се, че този палеж е свързан с друг, от миналата година, когато пламна бързото хранене на улица „Дунав“, до Механотехникума.

От Районна прокуратура-Бургас преди минути съобщиха, че е задържан за срок до 72 часа И.И., който е обвинен в палеж на имущество със значителна стойност – помещение, в което е обособен фризьорски салон.

И.И. е установен и задържан благодарение на отличните действия на работилите по случая служители от отдел „Криминална полиция“ и 05 РПУ на ОД на МВР-Бургас.

По време на разследването е установено, че предното стъкло на търговския обект е счупено и в салона е хвърлена запалителна течност. По случая е извършен оглед на местопроизшествие, извършват се и разпити. Конкретно лице е разпитано в качеството на свидетел. Полицейските служители продължават работата си за установяване на поръчител на осъщественото престъпно деяние.

Предстои Районна прокуратура-Бургас да внесе искане за вземане на мярка за неотклонение „задържане под стража“ по отношение на обвиняемия.