Видео на мъж с оранжево яке, който изрита жестоко коте и го остави да се гърчи на асфалта в Бургас, предизвика остро възмущение в социалните мрежи. Инцидентът е станал на 21 декември, но записите на камерите в района са били свалени и предоставени на автора на поста днес, когато ги разпространи и той.

Вижте какви уpoдови изчадия живеят сред нас.... Посред бял ден на улица „Гурко“ жестоко смачкана и ритана котка от "смелият мъж" със оранжевото яке (котката е починала мъчително), търсят се свидетели.“, обяви авторът.

Не знам що за урод би нападнал по такъв грозен начин и убил животното?!?!? Крайно време е да започнат да се издават ефективни присъди за такива психари- всеки, склонен да наранява животни умишлено и с подобна жестокост, е склонен да убие и човек!“, е един от стотиците коментари под видеото.

Такъв човек и с хората ще се държи така“, „Не мога да повярвам, че това е сторено от "човек" При това Умишлено! Как ще стъпиш на главата на гръбначно животно и ще го убиеш по такъв мъчителен начин! Дано се намери кой е и си понесе заслуженото...“, са част от реакциите на хората.