В района между 101-ви и 106-ти километър на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас са станали няколко верижни катастрофи. Това съобщи говорителят на Областната дирекция на МВР в Пазарджик Мирослав Стоянов, пред БТА.
Той уточни, че няма пострадали хора. Нанесени са материални щети по автомобилите. Причина за пътнотранспортните произшествия са движение с несъобразена скорост, неспазване на дистанция или неправилни изпреварвания.
На място има допълнителни екипи на сектор "Пътна полиция". Леко е затруднено движението, докато се отработят местопроизшествията.
Временно e ограничено движението в изпреварваща лента при км 102 на автомагистрала "Тракия" в посока Бургас поради пътнотранспортно произшествие, потвърдиха от Агенция „Пътна инфраструктура“ (АПИ). Трафикът се осъществява в активната лента и се регулира от "Пътна полиция".
От полицията апелират водачите да се движат с повишено внимание, с по-ниска от разрешената скорост, спазвайки дистанция и да не ползват мобилните си телефони по време на движение.