Само ден ни дели от обявяването на златните атлети на Бургас за 2023-та година. Престижната церемония „Спортист на годината“ отново ще събере елитни шампиони, ментори, спортни деятели, общественици и журналисти, които издигат авторитета на морския град у нас и по света. Официалната среща на всички тях за втора поредна година ще се проведе в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК, от 19.00 часа, утре вечер, 20 декември.

Събитието цели да покаже респект и уважение към техния труд и мотивация. Вечерта ще се превърне в истински триумф на човешкия дух и постижения, тъй като изминалата година бе много силна за бургаските атлети. Церемонията включва красив спектакъл с демонстрации от спортната акробатика и бойните спортове.

Но спортът не е само бляскави триумфи, подготовка за мачове или тежки загуби. Той има още една добавена стойност, защото може да ни обедини и издигне над всички различия, за това и събитието , тази година ще се случи с благотворителната мисия – Да подкрепим Мартин Чернаев.

Припомняме, че номинациите се излъчват от всеки клуб, а основна роля в подредбата на класацията имат бургаските медии. Отличията се дават в четири категории „10-те най-добри спортисти и треньори”, „Спортист с увреждания“, „Млад талант” и „Отбор на годината“.