Спортът не е само бляскави триумфи, подготовка за мачове или тежки загуби. Той има още една добавена стойност, защото може да ни обедини и издигне над всички различия, за това и празничната церемония на Община Бургас, тази година ще се случи с благотворителната мисия – Да подкрепим Мартин Чернаев.

Церемонията „Спортист на годината” се организира под патронажа на кмета на Бургас Димитър Николов. За втора поредна година събитието ще се проведе в зала „Тончо Русев“ на Културен дом НХК, от 19.00 часа на 20 декември. Инициативата цели да покаже респект и уважение към успехите и мотивация на бургаските спортисти, които са и хора с големи сърца, готови да помогнат.

На място, в пространството на НХК ще бъдат обособени три пункта с информационни материали, които да запознаят всички с каузата на Марти.

Мартин Чернаев е само на 24 години, но вече е изправен пред тежкото изпитание да се бори за живота си. Марти е диагностициран с тежко, бързо и внезапно развиващо се онко-хематологично заболяване.Лечението му е възможно единствено в Турция в LIV HOSPITAL ULUS в гр.Истанбул. За съжаление Сумата, нужна за лечението от 40 000 EUR, е непосилна за семейството.

Лекарите дават сигурна надежда, че младият организъм на Мартин ще успее да пребори коварното заболяване, нужна е само малко подкрепа.

Вижте, как може да помогнете на Марти, още сега!

Банкова сметка за набиране на средства
IBAN: BG19IORT80487096051900
BIC: IORTBGSF
При банка: Инвест банк АД – клон Бургас
Титуляр: Мартин Мариянов Чернаев
Адв. Димитрина Ройдева