„Дъжд, сняг, камъни да падат ние сме тук на площад „Тройката”. Тук тази вечер освен бургазлии се оказа, че има и много приятели на Бургас. Първото нещо, което си пожелавам, догодина е да се увеличат и бургазлиите, и приятелите на града. Честит празник на Бургас и на всички именици!” Това каза кметът Димитър Николов пред публиката, събрала се на площад „Тройката” за традиционния никулденски концерт. Въпреки напоителния дъжд, който от часове вали в морския град, бургазлии излязоха заедно да празнуват и да присъстват на запалването на светлините на елхата и украсата в центъра. Това е кулминацията на тържествата по повод най-обичания празник – Никулден.

„Нека да се случват само хубави неща, нека бъдем единни, нека продължаваме с нашите успешни проекти, нека заедно да се грижим за нашия прекрасен град, защото той е наш дом. Ние успяваме в трудни и добри моменти, защото имаме закрилник – Свети Николай Чудотворец бди над нас, подкрепя ни във всички начинания. Пожелавам Ви да бъдете здрави!”, каза още кметът Николов.

Единствената промяна в празничната програма тази годна бе, че заради дъжда светлините светнаха половин час по-рано. Те бяха запалени от кмета Димитър Николов, композитора Стефан Диомов и олимпийската ни шампионка - гимнастичката Стефани Кирякова.

От днес Бургас има най-впечатляващата елха в България. Стилизираното дърво е високо 18 метра. То ще е окичено с 9000 лампички, които светят в различни цветове. Всяка една от тях може да бъде управлявана самостоятелно и по този начин елхата сменя своето излъчване непрекъснато. Всяка вечер по време на празничния месец декември бургаската коледна елха ще е в центъра на светлинно шоу, което съчетава музика и светлинни ефекти.

„Мир, любов и просперитет за нашия любим град! Да живее Бургас!”, каза маестро Диомов.

„Поздравления за всички, които сте тук, въпреки лошото време. Вие сте истински шампиони. Честит празник!”, заяви диамантеното момиче Стефани Кирякова.

В концерта участваха: Ева Найденова, Мария Мутафчиева, Стефан Илчев, Димитър Атанасов, Гергана Великова, ВА „Фортисимо“, Дует „Бургас“, Вокално трио Déjà vu, Група „Горещ пясък“, Група FOUR, Група „Силует“. Кулминация на концерта бе пищна заря.