Третокласници от СУ „Христо Ботев“ в кв. Черно море с патриотично благодарствен проект и видео за Никулден. Той е по идея на учителите Станимира Петкова и Веселина Николова и включва както екипна работа и роботика, логика и творчество, така и опознаване на местни забележителности, привилегии и поводи за гордост.

Главните герои са озоботчета, облечени като момче и момиче ученици. Те обикалят през Бургас и показват колко щастливи са местните малчугани с всички красиви и полезни неща, които са направени за тях.

Пътешествието всъщност е на картон, на който са залепени различни забележителности. Необикновената екскурзия започва от о. „Света Анастасия“ и продължава към Морска гара, ПланетУм и Планетариума. Робо героите ни показват и реставрираната сграда на НХК и новият облик на Етнографския музей. Следващата спирка е свежата интерактивна библиотека, която за кратко време се превърна в новия модерен храм на духовността и е сред любимите места на най-малките бургазлии и техните семейства.

В няколко снимки са показани и прекрасните иновативни класни стаи, изградени по проект „Първокласно начало“ и съчетаващи най-доброто от европейския и световен опит в сферата на образованието. Към тях са добавени и обновените и новоизградени спортни игрища и площадки не само в дворовете на училищата и детските градини, но и кътовете за малчугани и откритите фитнеси из целия град. И тъй като в Бургас спортът далеч не е само за любители, в проекта се загатва за успехите ни и в професионалния, както и създаването на най-големите, многофункционални и модерни зали в страната, сред които и „Арена Бургас“.

Разбира се, учениците не пропускат и най-важното – забавленията. Бургас винаги е бил град, изпълнен с фестивали и концерти, но в последните години осигурява завидно количество приятни емоции на жителите си от всички възрастови групи.

А последната спирка на озоботите-ученици е бъдещето – там където ни чака нова детска болница, нови училища и бъдещи проекти, за които могат да ни завиждат и в най-големите европейски градове.

Видеото завършва с благодарност към кмета на Бургас Димитър Николов и поздрав към бургазлии по повод празника на града.