Рангел Бизюрев положи много усилия да се укрие и те водеха до това, че трябваше да го следваме в не една държава. Заради това, че е живял дълго време в чужбина е изградил добра мрежа от контакти. Със сигурност не се укриваше сам, общувал е със свои близки. Това заяви Стефан Джолев, началник на сектор в Главна дирекция „Национална полиция”.

„Информацията, важна за разследването по делото за убийството в Цалапица, вече е потвърдена от партньорските ни служби. Рангел Бизюрев, обвинен за убийството на Димитър Малинов в Цалапица, е задържан в Кралство Дания тази сутрин”, заяви Ваня Христева, окръжен прокурор на Пловдив на съвместен брифинг на Окръжна прокуратура – Пловдив и МВР.

„Близо 4 месеца службите прокуратурата работиха усилено. Уверявам ви, че активно поддържахме контакт с партньорските служби и полицията. Случилото се е изключително важно за хода на разследването”, добави Христева.

„Този брифинг не може да се превърне в обучителен семинар на хора, които продължават да се укриват - част от информацията няма да може споделим. Трудно е на този етап да преценим дали тази информация би повлияла по някакъв начин воденото наказателно производство в България”, съобщи Джолев.

Той добави, че Бизюрев е задържан в провинциален град на Дания, където бил започнал работа във фирма за почистване на стъкла. „В понеделник проведохме разговор с колегите и уточнихме детайлите – кога и как да бъде задържан. Днес в 9:40 ч. беше задържан”, уточни Джолев. Той отрече Бизюрев да е бил задържан в Германия.

Властите не могат да посочат срок, в който очакват той да бъде върнат в България. „Не можем да кажем колко ще отнеме на съответните органи. Предполагам, че ще се случи в най-кратък срок”, каза още Христева.
Припомняме, че Рангел Бизюрев беше издирван в продължение на няколко месеца.

източник и кадър NOVA