Големи части на Северна България са останали без ток. Това алармират потърпевши от Враца, Монтана и Перник.
Справка в сайта на Електрохолд показва, че прекъсвания на тока има в областите София-град, Софийска, Перник, Кюстендил, Ловеч, Враца, Монтана, и Видин.
Припомняме, че според прогнозата на синоптиците именно в тези части бе обявен червен код за опасно време, заради очаквани обилни снеговалежи. Експерти пък алармираха шофьорите да не тръгват на път, освен ако не е крайно необходимо. В същото време стана ясно, че временно е ограничено движението на товарни автомобили над 12 тона в областите Плевен, Враца, Монтана и Видин поради силен снеговалеж и снегонавявания. Шофьорите на леки автомобили да се движат с повишено внимание и съобразена скорост в Северозападна България.

Ограничен е тежкотоварният трафик в посока Благоевград на АМ "Струма" поради снеговалеж и почистване. Необходимо е водачите да изчакват на място. Движението се регулира от служители на "Пътна полиция".
Шофьорите, на които в следващите дни им предстои пътуване, да тръгват с автомобили подготвени за зимни условия.

Агенция „Пътна инфраструктура“ апелира водачите да шофират с повишено внимание и съобразена скорост, като спазват необходимата дистанция, да не предприемат резки маневри.

Блокирането на движението от превозни средства, които не са подготвени за зимни условия, затруднява пътуването на всички останали шофьори и работата на снегопочистващата техника.