На 21 и 25 ноември множество граждани на Бургас, ученици от бургаски училища и деца от детски градини се включиха в инициативата на Община Бургас за засаждане на дървета в комплекс „Меден рудник“. Избраното пространство се намира на ул. „Кооператор“, до блок № 91. Бяха засадени повече от 60 дръвчета, които ще са част от зелената система на града.

На събитието на 21 ноември присъстваха зам.-кметът Весна Балтина, Галина Симеонова - ръководител на Управляващия орган на ПОС 2021-2027 г. и главен директор на Главна дирекция "Оперативна програма Околна среда", г-жа Агнес Монфре - ръководител на отдел „България, Хърватия и Словения“ в Генерална дирекция „Регионална и селищна политика“ на Европейската комисия.

Инициативата в дългосрочен план ще има пряко отражение върху подобряване средата за живеене, ще допринесе за увеличаване на местата за отдих, подобряване на качеството на атмосферния въздух и намаляване на отрицателните последици от климатичните промени“, коментира Весна Балтина.

Дейностите се реализират по проект „РегиониЗаКлимат“ (R4C) № 101093873, финансиран по програма Хоризонт Европа 2021-2027 и имат за цел изграждане на социална, икономическа и екологична устойчивост към екстремни климатични явления. Повече информация за проекта: https://regions4climate.eu/