В Международния ден на толерантността на тържествена церемония в хотел "Маринела" в София бяха обявени отличените в Winter Brignt Awards - най-ярките награди за бизнес и туризъм. От 200 номинирани в категориите: Строителство и инвестиции; Обзавеждане и декорация; Хотели и заведения; Стартъп; Право; Медицина; Образование; Красота и здраве; Мода; Архитектура и дизайн; Спорт и Уелнес; Услуги и Кауза, журито определи 30 победители, сред които Център за еврейско-българско сътрудничество "Алеф" (ЦЕБС "Алеф"), Медицинска лаборатория "ЛИНА" и Saint George Hotel - Medical SPA (Хотел Свети Георги – Медикъл СПА)


Събитието има за цел да отличи най-успешните, най-иновативните и най-вдъхновяващите компании, марки и инициативи в страната. Главен организатор е Балканска Mедийна Aсоциация (БМА), с подкрепата на Министерство на туризма и народни представители. Церемонията се провежда в помощ на жени с репродуктивни проблеми - един толкова важен и наболял въпрос в България, където повече от 200 000 жени имат нужда от инвитро процедури.

В категория "Образование" собственикът на сайта Либерта.бг Стоян Тончев поднесе наградата на Център за еврейско-българско сътрудничество „Алеф”. Сред най-авторитетните проява на Център „Алеф” е Международният литературен ученически конкурс „Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена”. В десетте издания на конкурса досега са участвали 1700 автори на възраст между 15 и 19 години от 11 различни страни: България, Полша, Словакия, Румъния, Испания, Израел, Латвия, Австрия, Германия, Унгария и Украйна.

"Който спаси един човешки живот, спасява цяла вселена" не е само литературен или само исторически конкурс. Това е инициатива, която изгражда в младежите гражданска позиция и възпитава в подрастващите хуманизъм, съпричастност, човеколюбие и толерантност. Конкурсът е официално утвърден в националните културни и образователни събития на Министерството на образованието и науката и Министерството на културата" - обяви Стоян Тончев и покани на сцената председателя на Център "Алеф" Алберта Алкалай да получи статуетката.

"Добър вечер, уважаеми дами и господа! Благодаря изключително много за дадената ни висока оценка от Балканска медийна асоциация и уважаемото жури!
За мен е чест да съм сред толкова много успели, красиви личности. Нашата мисия е подчинена на това - да прави младите хора личности. Не само да успяват в сфера, в която са си избрали да се развиват, но да изграждат дълбоките ценности в себе си - това да бъдат хора, да бъдат човеци. Нещо, което е във все по-голям дефицит в нашия свят.
Вярвам, че с подкрепата, която получавам толкова години от съмишленици, от приятели, от всички вас в тази зала, получавайки това високо отличие, имам надежда, че нашата мисия ще продължи и със съвместни усилия можем да направим света малко по справедлив и малко по-добър за бъдеще"
- благодари председателят на Център "Алеф" Алберта Алкалай за високата чест и наградата.

Призьор в категория "Хотели", подкатегория "СПА хотел", е Saint George Hotel - Medical SPA. Хотел “Saint George“ се намира до морския бряг, в центъра на курортния град Поморие и същевременно в сърцето на древния Анхиало. От него се откриват красивите морски изгреви и спиращите дъха залези над Бургаския залив. Вратите му за гости са широко отворени целогодишно. Отличното менажиран е от собствениците – баща и син Тръпкови, чиято основна мисия е гостоприемството, комфортът и спокойствието на посетителите, обяви от сцената водещата на събитието - певицата Йоанна Драгнева. Наградата получи мениджъра на хотела Антон Тръпков.

"Добър вечер на всички! От целия екип на Hotel & SPA "Saint George" благодарим на организаторите на това събитие. Вярно е, че последните години бяха много трудни в сферата на туризма, но най-важното, което научихме е, че не трябва само да работим това, което обичаме, а повече да обичаме това, което работим. Благодаря още веднъж за наградата!" - каза от сцената Тръпков.

В категория "Медицина" наградата грабна най-модерната медицинска лаборатория в България - Медицинска лаборатория "ЛИНА". Изкуственият интелект, който управлява aпаратурата в клиничната апаратна на „ЛИНА”, се нарича „Инфинити“. Благодарение на него пътят на пациентската проба вече е напълно автоматизиран. Лабораторията е база за специализация и обучение на студенти, което е още едно доказателство за широко признатия професионализъм на екипа ѝ, обяви водещата Йоанна Драгнева и покани на сцената собственикът на LIBERTA.BG Стоян Тончев да връчи наградата на представителите на "ЛИНА" - д-р Пламена Хараланова и д-р Таняна Николова. Призът получи д-р Хараланова.

"Преди да връча статуетката на д-р Хараланова, ще съобщя нещо, което е в унисон с благотворителната цел на събитието - в помощ на жените с репродуктивни проблеми, които имат нужда от инвитро процедури. Медико-лабораторният комплекс на "ЛИНА" обединява и интегрира цялостни решения за инвитро диагностика, обхваща широка гама от комплексни технологии и платформени решения" - каза Стоян Тончев.

"Благодаря от името на целия екип на лаборатория "ЛИНА" за тази престижна награда. Това е голямо признание за значимостта на иновацията в нашата лаборатория, която е първата в страната, управлявана изцяло от изкуствен интелект. Изкуственият интелект ще навлиза все повече в нашия живот и медицината, а частност в лабораторната медицина той е етикет за най-високо качество и прецизност. Ние сме горди, че можем да предложим на пациентите на "ЛИНА" такава висококачествена услуга.
Радостни сме, че ни се даде възможност да подкрепим тази благородна благотворителна инициатива за жените с репродуктивни проблеми и го правим всеки ден, защото "ЛИНА" предлага всички тестове, включително и генетични, за всички, които са решили да създадат най-ценното на този свят - живот!"
- благодари в емоционално слово за наградата д-р Пламена Хараланова, специалист "Клинична лаборатория" в "ЛИНА".