Кметът на Бургас Димитър Николов е входирал докладна записка, с която предлага Общинският съвет да осигури финансов ресурс за преодоляване на последиците от ураганния вятър, преминал през селищно образувание Каптажа 2 през уикенда.

„През нощта срещу събота до неделя късно следобед по преминаващ през Източна България и западната част на Черно море циклон имаше рязко и чувствително влошаване на времето, придружено със значителни по количество валежи, предимно от дъжд, достигащи сумарно 25-30 mm, и силен вятър от север-северозапад с пориви 22-25 m/s.

В резултат на лошата метеорологична обстановка частично е разрушена електрозахранващата мрежа в селищно образувание „Каптажа“ в землището на село Извор. Това е причината в района да е прекъснато подаването на ток. Електрозахранващата мрежа е собственост на селищното образувание. Направен е оглед от специалисти на ЕВН Електроразпределение КЕЦ Бургас, според които за извършване на ремонт са необходими 3 700 лв. (три хиляди и седемстотин лева).

Предвид неотложния характер на проблема, предлагам на общински съвет да вземе следното решение: Да одобри сума в размер на 3 700 лв., която да бъде предоставена на селищно образувание „Каптажа“ за извършване на неотложен ремонт на съществуващата електрозахранваща мрежа, за сметка на разходите за дейности за неотложна помощ по дейност „Ликвидиране последиците от стихийни бедствия и производствени аварии“”, пише кметът Димитър Николов.