Четирима юристи от Общинската изборна комисия в Бургас, икономисти, пиар и двама счетоводители са само част от вещите лица, които броят повторно бюлетините за общински съветници. Чувалите с всички 60 347 изборни книжа вече са струпани в залата на община Бургас, а същинското им броене започва утре сутрин.

„Комисията е от 11 души вещи лица. Днес се запознахме с начина на работа и утре сутрин в 08:30 ч. започваме. Ще броим до 19 ч. всеки ден. Сред вещите лица има юристи, счетоводители, инженери. Аз съм завършил публична администрация. Има хора от всякакви области. Всички бюлетини са в залата, дори няма място да се минава, но тази работа трябва да се свърши и смятам, че ще я свършим. Срокът, който е даден от Съда, е до 29 ноември, но аз считам, че няма как да се справим за това време и трябва да бъде удължен”, каза пред Бургасинфо председателят на комисията – общественикът от Царево Емил Пейчев. Той заяви, че се надява крайният резултат да покаже, че е няма манипулации, защото обратното ще говори лошо за самите избори.

Днес започва и преброяването на бюлетините от кметските избори в Поморие. Срокът е до четвъртък. Резултатът трябва да покаже били ли са достатъчни гласовете за спечелване на изборите на първи тур.