Коте, открито в кашон пред ветеринарна клиника „Vetopia“ в бургаския ж.к. „Изгрев“, стана повод отново да се повдигне болната тема за безотговорното и жестоко изоставяне на домашни любимци. Лекарите от клиниката излязоха с призив, разказвайки историята на красивата животинка.

„Отново сме свидетели на една огромна безотговорност и безчовечност към животните! Днес пред вратите на Vetopia открихме едно коте в изоставен кашон. Въпреки нашите опити за грижи, изследването показа, че котето страда от парализирани задни крайници. След подробен преглед и от колеги в друга клиника, зловещата диагноза стана ясна - гръбначният стълб е прекъснат, а лечение не е възможно. Котето ще е при нас до понеделник, когато за съжаление ще се наложи евтаназия. Ако собствениците все пак поискат, могат да се свържат с нас и да приберат котето в дома му.“, разказаха лекарите от „Vetopia“.

„Тази тъжна история не само е една от многото такива, но и подчертава сериозния проблем на изоставянето на домашни любимци. Ветеринарните клиники като нашата са тук, за да предоставят помощ и грижи за животните, но не можем да се изправим срещу безотговорните решения на тези, които ги оставят.

Изоставянето на домашни любимци е акт на безчовечност, който трябва да бъде осъден от обществото! Ние имаме отговорност към тези безгласни същества и трябва да противостоим на актовете на безразсъдство и насилие.

Призоваваме всички да се включите в борбата срещу изоставянето, за да подчертаем важността на грижата за животните. Нека бъдем глас на тези, които не могат да говорят!“, призоваха от клиниката.