Информационен ден и безплатни лекарски консултации за симптомите и начините за лечение болестта на Бехтерев ще се проведат в Бургас на 02 декември в Библиотеката. Те се организират от Българско сдружение на болните от болестта на Бехтерев, със съдействието на Община Бургас.

От 10.00 до 12.00 часа са предвидени образователни лекции с ревматолог, психолог и ортопед. Входът е свободен и не изисква регистрация. Същите специалисти ще предоставят безплатни консултации от 13.00 до 15.00 часа. За персонална консултация е необходимо предварително записване.

Важно е да се отбележи, че консултациите с ревматолог са предвидени за хора без диагноза, но с близка симптоматика.

Болестта на Бехтерев „предпочита“ млади хора до 35-годишна възраст. Тя е автоимунно заболяване и нейните симптоми трудно се разпознават, докато не станат видими и не причинят инвалидизиране. Те са свързани с честа болка в гърба, която се усилва в покой и се облекчава при движение; сутрешна скованост, която продължава повече от 30 минути; често изпотяване вечер. Подробна информация за симптомите може да се прочете на: www.spondylitisbg.org.

По време на лекционната част ще бъдат посочени новите решения, свързани със заболяването. Ще присъстват носители на заболяването и техни близки. Те ще могат да обменят опит и да разберат, че не са сами в това изпитание.

Записване за консултация: bp@spondylitisbg.org или на тел.: 0898 440 073 – Боряна Първанова.