„Съжалявам много за това, което направих. Нямам никакво намерение да се укривам. Имам вече постоянен адрес в Поморие, както и в Стралджа. С годеницата ми щяхме да правим граждански брак”, каза пред съда Ивелин Иванов. Мъжът е обвиняем за тежката катастрофа край Поморие миналата седмица, в която загинаха двама души, а други бяха ранени. Иванов поиска мярката му за неотклонение да бъде променена в по-лека, а именно домашен арест. Той е зъботехник в Поморие, където живее от 4 години. На днешната мярка се яви с трима адвокати.

Според държавното обвинение има опасност да се укрие или да извърши ново престъпение, затова трябва да остане в ареста.

„Срещу него е повдигнато обвинение за тежко престъпление. За това престъпление се предвижда наказание от 10 до 20 години лишаване от свобода и в случая, няма такива доказателства, които да изключват той да не предприеме действия да избегне наказателна отговорност. Деянието е с висока степен на обществена опасност. С оглед тежестта на обвинението сегашната мярка не нарушава Европейската конвенция ( ЕК ) за правата на човека”, каза прокурорът.

„Не е налице извод, че обвиняемият виновно е осъществил деянието. До този момент не е извършена нито една експертиза, а само свидетелски показания , при това само един е бил очевидец. Липсват основания да се счита, че той няма да се яви пред органите, когато е бъде призован. Аз ви моля за снизхождение, като мисля че по-лека мярка домашен арест, би постигнала целите на законодателя.”, заяви един от адвокатите.

„Няма абсолютно никакви доказателства, че той може да се укрие. Няма доказателства свързани с негов престъпен уклон и извършването на каквито и да е правонарушения”, заяви един от другите адвокати Росен Кожухаров.