Чета пак Арена Бургас! И пак да кажа: Бургас има интерес да има зала! Това е начин да удължим сезона и да привличаме посетители в града ни. Аз, като кмет, съм най- заинтересован тя час по- скоро да се изпълни с посетители!“. Това обяви кметът на Бургас Димитър Николов тази вече след поредното пускане в публичното пространство на проблемите със залата, която всъщност е държавна.
Припомняме, че спортната зала нееднократно е употребявана предизборно или следизборно за атаки, макар че всъщност тя е на разположение на управляващите. Дори по време на предизборната кампания, в нощта преди най-голямото спортно събитие, събрало над 7 хиляди души там на 7 октомври, се появи плакат на един неуспял кандидат за кмет и депутат от ПП-ДБ. По-късно изчезна, защото е явно, че по време на предизборна капания ликовете на кандидати за власт нямат място в такива държавни имоти.

Днес от ДБ разпратиха прессъобщение, в което се казва: „Новата зала “Арена Бургас” на практика не може да се използва за спортни събития, стана ясно от отговор на Министерството на младежта и спорта (ММС) до народния представител Антоанета Цонева.

ММС е възложило одит, който да установи какво спортно оборудване е доставено и дали то е годно за провеждане на тренировки и състезания, и резултатите са отчайващи. Той показва, че към момента залата в Бургас може безпроблемно да домакинства единствено състезания по спортна гимнастика.“.

Кметът Димитър Николов, който положи първата копка на тази зала със знаменития Сергей Бубка, реагира още|:

„Ако има нарушения или нужда от отстраняването на проблеми в нея, се надявам държавното дружество “Академика” към Министерството на спорта, което я управлява и е възложител на обществените поръчки за строителството и оборудването й, да си свърши най- после работата и да намери бърз начин за отстраняване на нередностите! Както и да отвори кашоните с оборудването, което е поръчало!

Аз и моят екип сме си свършили работата по отношение на общинския плувен комплекс “Арена ОЗК” Бургас, който сме изграждали, поръчвали оборудване и там вече се провеждат десетки международни първенства!“.