Френската верига Carrefour се завръща на българския пазар. Компанията ще работи у нас, залагайки на франчайз модела в сътрудничество с гръцкия франчайзингополучател Retail & More, съобщават от компанията.

Продуктите на марката ще се предлагат на местния пазар чрез подфранчайз, като двадесет магазина в мрежата на премиум веригата супермаркети Parkmart в цялата страна (София, Варна, Бургас и др.) ще преминат под бранда Carrefour Market и Carrefour Express през следващите месеци.

Много сме доволни да разширим партньорството си с Retail & More в България, отбелязвайки по този начин завръщането на магазините и продуктите на Carrefour в страната“, заявява Патрик Ласфаргес, изпълнителен директор на международните партньорства в Carrefour.

По неговите думи Partenariat International активно следва своето развитие и поддържа амбицията, обявена като част от плана Carrefour 2026: навлизането на 10 нови франчайз пазара.

„Горди сме и се радваме да станем партньор на Carrefour в България. Надграждайки успешното ни внедряване в Гърция със скорошни 50 магазина Carrefour, ние сме убедени, че пазаруването и гамата от продукти, предлагани на българските клиенти, ще бъдат на ниво. Ние също приветстваме Parkmart в бъдещата мрежа от магазини на Carrefour България“, каза Василис Стасинулиас, главен изпълнителен директор на Retail & More.

Френската верига залага все повече на франчайз модела, при който поверява управлението на магазините си на трета страна.

Carrefour стъпи в България през 2009 г. чрез франчайзингова компания, съвместно с гръцката „Маринопулос“, която обаче фалира през 2016 г. и магазините на веригата бяха затворени.

източник: economic.bg