След като станаха ясни имената на кандидатите за балотажа - промениха ли кампаниите си в последните дни преди вота?

Според PR експерта Александър Христов Бойко Борисов "плаши гаргите". "Едва ли лесно ще се разглоби сглобката предвид ситуацията по света и у нас, би било опасно. Точно защото Борисов и Петков говорят агресивно, пушекът от сглобката излиза, така се изпуска парата, което удовлетворява електоратите. Това прави сглобката по-здрава. От некоалицията са достатъчно уязвими и неустойчиви, така че нямат интерес тя да се развали", счита той.

"Хекимян беше взет с възможността чрез авторитета си да привлече различни избиратели извън твърдото ядро. Трудно беше закачен към ГЕРБ. Видяхме успокояване на кампаниите. Останаха напълно идеологически различни хора, върнахме дискусията за това какво подкрепяме. Отдалечихме се от личностите, приближихме се до идеологията", обясни Христов.

От своя страна PR експертът Арман Бабикян смята, че Борисов често си мени мненията, така че едва ли сглобката ще се разклати. "Той и Пеевски могат да я разклатят, но нямат нужда от свикване на партиен орган. ПП заявяваха, че се борят с корупцията, но претенциите им за промяна ще останат нереализирани когато напуснат сглобката. Когато принципите и морала напуснат, остават сглобките. Ножицата между ГЕРБ и ПП–ДБ расте, защото вторите падат надолу, ГЕРБ не мърда", посочи той.

По думите му кандидатите за кмет на София е трябвало да представят концепциите си за това как ще изглежда градът в дългосрочна перспектива. "Не говориха за битката с корупцията, кой краде в София? Няма риторичен въпрос, зададен в тази кампания. Знаем отговорите, говореше се за орлетата и котараците на София. Социални грижи и модерна транспортна схема - с това се занимаваха. Бягството от дебат от страна на Терзиев ще бъде използвано. Той избяга от една жена. Това значи, че не е добре подготвен, не смята, че може да го спечели", коментира Бабикян.

Източник и кадър NOVA