Четиримата албанци, които загинаха при срутването на скеле в Хамбург, и пети албанец, който е в кома, са работили в Германия с фалшиви български паспорти, съобщава албанската медия „Шчиптаря“, цитирана от БТА.

Това, според медията, е довело до трудностите при идентифицирането им. Те са били регистрирани с български документи от работодателя си, който е косовски албанец и при когото работели незаконно. След инцидента косовският албанец е изчезнал, отбелязва „Шчиптаря“.

Загиналите са на възраст между 31 и 35 години и са албански граждани от Елбасан, Дибра (Дебър) и Кукъс. Първоначално изпод руините бяха извадени три тела, а снощи е било извадено и тялото на четвъртия загинал.

Албанецът, който е в кома, е на 33 години и е от северната албанска община Мат.

Скелето, където работели албанските строители, е рухнало на 30 октомври сутринта върху асансьорна шахта. Смята се, че под руините има още жертви и тече работа по изваждането на телата им.

ДПА предаде на 30 октомври, че четиримата строителни работници, които са загинали при рухването на скелето, са българи, но българското посолство в Берлин съобщи по-късно, че не е постъпвала официална информация за загинали и пострадали българи при инцидента.

Вчера "Шчиптаря" отхвърли първоначалната информация за загинали българи и съобщи, че загиналите са албанци, като се позова на германски медии.