"Искам да отида в България - там, където няма война, спокойно е. Майка ми и баща ми са се оженили в България, родена съм там, живяла съм в България 4 години и после се местят в Газа", това каза 29-годишната Самар Чинино.

Тя се намира на ГКПП Рафа, където 19 български граждани чакат да напуснат ивицата Газа, след като попаднаха в списък на "Хамас" с чужди граждани, на които им е позволено да напуснат територията.

Списъкът беше публикуван тази сутрин.

Самар Чинино чака на пункта с трите си малки деца и съпруга си.

"Имам три деца - едното е на 7, другото е на 4, а третото е само на 1 годинка. Сестра ми е тук, също е български гражданин, тя е тук с 3-месечното си бебе", разказа тя.

"Тук има много хора от различни националности. Тръгнала съм само с една чанта. Не ни дават храна и вода на границата, но аз нося за децата поне. Никой не ни казва кога ще преминем", каза още Чинино.

Майката на Самар е българка, а баща и живее в Турция.

"Мисля, че от другата страна на границата в Египет ни чака консул от българското посолство. Той чака всички български граждани да прекосят границата", каза тя.

Семейството на Самар се тревожи, че няма да може да напусне.

"Израел ни атакува и не знаем какво да правим - нямаме ток, нямаме нищо и нищо не знаем. Децата се разболяха, защото въздухът е токсичен. Не можем да дишаме, не можем да живеем, нямаме вода, храна, а сме с малки деца", сподели още тя.