„Няма по-лошо от това да направиш непоискано добро и дадеш непоискана подкрепа. След като нямаме общо решение за изборите в страната, нека нашите избиратели да гласуват по съвест на балотажите на кметския вот”. Това заяви лидерът на ГЕРБ Бойко Борисов в отговор на въпроса зад кой от двамата кандидати за кмет на София ще застане партията му преди втория тур на местните избори в неделя.

Борисов подчерта, че ПП-ДБ не са призовали за подкпрепа за номинирани от ГЕРБ кандидат-кметове дори в градовете, в които представители на коалицията не са стигнали до балотаж.

„По-добре държавна собственост, отколкото държавна сигурност, както каза Хекимян. В София 3 години се водеше целенасочена атака от всички срещу Йорданка Фандъкова и ГЕРБ. Най-добрият начин да си върнем София като я загубим. Сега ние ще я спасим от „спасителите”, отбеляза още лидерът на ГЕРБ.

Според него е било естествено ГЕРБ и ПП-ДБ да се подкрепят взаимно, за да може почти всички кметове в страната да са на двете политически формации. "Това щеше да гарантира допълнителна стабилност. Но те са избрали друг път. Мислят, че с изнудване и натиск ще продължат", коментира още Борисов.

Той определи резултатите на ГЕРБ на местния вот като "отлични на фона на останалите". "Всички партии вървят надолу, дори "Възраждане“, подчерта Борисов.

Той коментира и решението на ВАС да има машинен вот на изборите на 5 ноември като заяви, че го приема и се надява "да не направят нещо, което да огорчи всички".

Той отбеляза, че ГЕРБ са заложили на номинацията на Антон Хекимян с "идеята да стартираме с независим кандидат, с нови идеи, който да може да поправи и грешките". И допълни: "Той ще има функции в партията оттук нататък".

Източник и кадър NOVA