Проектното предложение на Община Поморие за модернизация на ОУ „Христо Ботев“ – гр. Ахелой получи одобрение за финансиране.

Изпълнението на проекта цели да обезпечи потребността от осигуряване на съвременна материална база, която гарантира здравословни и качествени условия за класни занимания на учащите се в OУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой, чрез ремонт на сграден фонд, въвеждане на енергоефективни мерки и доставка и монтаж на оборудване и обзавеждане за класните стаи на училището.

Дейностите включват основно ремонт на покрив, подмяна на дограма, инсталации отопление, вентилация и охлаждане, осветителни тела, изграждане на рампа за осигуряване на достъпна среда. В резултат ще се постигне цялостен обновен облик на училището както отвън, така и отвътре, въвеждане на енергоефективни мерки и осъвременяване на материална база, чрез закупуването на ново обзавеждане за класните стаи за мотивираща образователна среда. Проектът е по процедура: „Модернизация на образователна среда” на Националния план за възстановяване и устойчивост.