Майката на детето, прегазено от камион, чийто водач после беше убит в сунгурларското село Прилеп, не е била регистрирана в селото. Това съобщи Чани Стойчев - кмет на населеното място, което е на самия вход на Ришкия проход, през който интензивно минават камиони. Пътят към Шумен буквално разделя селото на две и е една от оживените отсечки в този район. Семейството на детето празнувало Богородица и се събрало в стара, изоставена сграда, която някога, преди много години е била ветеринарна служба. "Сега дори не знаем каква е собствеността й, но майкта е с регистрация в село Везенково. Може и да е от Градец. Дървосекачи са и се местят.", каза той.
Припомняме, че детето беше блъснато от камион, след като е изскочило рязко на пътя. След инцидента 57-годишният шофьор е бил нападнат от близките на момчето. Той е бил със спътник. Според свидетели, човекът на дясната седалка е спял и се е събудил от удара. Като видял тъпата разгневни хора, успял да избяга и да се обади на тел. 112. котаго полицейски екипи отишли на място, заварили шофьора мъртъв. Той е бил вътре в кабината, в локва кръв и рана на крака. По самото возило нямало тежки повреди, освен счупен фар.
"Напрежение в селото няма. Никога не е имало етническо такова.", каза Чани Стойчев. Той каза, че е настоявал за пешеходна пътека с гърбица в селото, но са му отговорили, че трябва да има десетки хора човекопоток, за да се случи това.
Както по-рано съобщихме, окръжният прокурор Георги Чинев каза, че прокуратурата няма да допусне подобен род улично правосъдие. Има седем задържани, като предстои да се установи съпричастността на всеки един от тях.