Трима от седемте задържани за смъртта на шофьора в сунгурларското село Прилеп са близки на прегазеното дете. Фамилията на 6-годишното момченце, което бе блъснато от камион Scania, празнувала днес Богородица по стар стил. Детето изскочило рязко на пътя, а шофьорът на камиона успял да спрe 20 метра след удара. Тогава е бил нападнат. Когато на място пристига полиция, тялото му е открито в кабината. Край него е имало обилно количетсво кръв. Имал е рана на крака. Шофьорът е на 57 години от Аксаково, област Варна.

На мястото на инцидента са директорът на ОДМВР Бургас старши комисар Емил Павлов и окръжният прокурор Георги Чинев. Двамата бяха категорични, че напрежение в село Прилеп в момента няма. Прокурор Чинев каза, че прокуратурата ще се противопостави на всички опити за раздване на улично правосъдие.

„Шофьорът е бил придружаван от още едно лице, което ще бъде разпитано като свидетел”, каза старши комисар Павлов. Пътникът е напуснал камиона, за да не пострада по време на саморазправата, подал е сигнал на тел 112 след което се е върнал и е обяснил какво се е случило.

Какво казаха още старши комисат Павлов и прокурор Чинев от мястото на инцидента вижте във видеото.