Калина Муньос, дъщеря на Симеон Сакскобургготски, е заминала за Испания. Това става ясно от писмо, пристигнало при разследващите в сряда.

Засега не е ясно кога Муньос ще се яви, за да й бъде повдигнато обвинението. В писмото се посочва, че това трябва евентуално да е следващата седмица, тъй като самата Калина е в Испания. Ако тя не се яви на следващата дата, рискува да се наложи да я водят принудително. По-рано днес се наложи отгагане на получаването на обвининие, тъй като станоло ясно, че нейната адвокатка била в чужбина. Калина трябваше да се яви в сряда в полицията, но там постъпила молба от нейната защитничка.

Юристката посочила, че е извън България и моли за нова дата. На нея разследващият полицай ще връчи на Муньос документите, с които я обвиняват за шофиране пияна. Калина бе заловена в събота да кара с 1,5 промила алкохол в кръвта в Боровец.

Около 15,20 ч. Калина карала джип “Сузуки Джимни”. Търсела домашен любимец, изчезнал сутринта. Нейният съпруг Китин Муньос веднъж обяви, че става дума за куче, а след това - за папагал. Тъй като била гладна, Калина спряла през хотел. След като хапнала, при маневра на задна скорост на паркинга на хотел ударила бариера и кашпа. Служител едва не бил пометен.

Калина тръгнала да бяга, но гардът я спрял. Нейният съпруг Китин Муньос твърди, че тя искала само да премести сузукито, за да не пречи. Полицаи подчертаха, че при местопроизшествието превозното средство трябва да остане на място и дори да не е бягала, Калина не е трябвало да мести колата.