Жестоката смърт на едно бездомно, но любимо на много хора черно котенце, накара съседи в бургаския ж.к. „Лазур“ да търсят справедливост и наказание за стопанин на два питбула. За тъжния случай алармира Дария Хулка, която е известна в морския град с любовта си към животните. Хулка всеки ден се грижела за котенцето и тъгува много за нея. „Дори не искам да чувам разкази на съседи колко жестоки са били писъците й, когато е била разкъсвана“, каза с болка жената. Според жители на района женската пухкавелка е била убита от кучета, собственост на мъж, който имал проблемно поведение и нахъсвал животните си срещу котки.

Навсякъде около нас има по едно специално същество, различно от другите. Една такава специална душа беше ТЯ. Обичахме я много хора. Над 10 години. Беше обгрижвана, нахранена, следяхме за здравето и. Деня ми започваше и завършваше с нея. Сядах, тя също до мен, и я галех. Ласката беше задължителна. И други съседи правеха същото. Децата я обичаха също. Тук,Слава Богу, не тровят котки.

Момичето живееше спокойно ,защото беше много кротка и мърдаше в радиус не повече от 100 метра. Седеше на пейките и не мърдаше. Ставам и първо това виждам през терасата сутрин. Там ли е. Нашето сладко талисмначе.

До вчера.

В блока, срещу кооперацията, където живееше Тя, на метри от нашата кооперация, живее НЕ човек с два питбула. Всъщност няма значение какви са кучетата. Важното е, че не обичат котки, под давление на стопанина си. Не обичат и женски кучета, нормално. Убиват животно след животно, защото сутрин рано и вечер късно са пускани без повод. След убийството на едно бездомно,но обгрижвано куче, след като го отразиха бургаски медии, след подадени сигнали от няколко ЧОВЕКА,свидетели, включително и управителя на Общинския приют, след като многократни разговори с НЕчовека, след кратка пауза, той продължи да пуска кучетата без повод и намордник. Аз също подадох сигнали към Общината и полицията и описах случай.
Резултат никакъв.
Непрекъснато говорех с него ( и не само аз),обяснявах му, че ако не спре, ще пострадат кучетата му. Той ги превръщаше в убийци. Аз не исках да ги вземат, исках само той да ги връзва и да спрат да убиват.
В събота вечерта,на 22 Юли, към 19 нахраних любимото си бездомно дете и се прибрах. Вчера сутринта я търсих неуспешно.
Вчера беше рождения ми ден и деня, разбира се, беше по - различен. За кратко.
Към 14 часа с мен се свърза съседка, безумно разстроена, плачеща, не може да се успокои, да ми каже, че питбулите са убили и НЕЯ. В 22 првдната вечер.
Няма да ме разберете. Деня замина....Няма свидетели, той сам е разказал на жената. Не се чудете, той обича да разказва, и на мен лично той разказа как кучетата са разкъсали бездомното куче, било е ужас, защото не беше малко животно и се е съпротивлявала. Жената, свидетел на това убийство е колабирала.“, разказва Дария Хулка.

Заедно със съседи тя е отишла в Пето РУП по случая.

„Радвам се, че срещнах сериозна подкрепа , след като разбрах за поредната жертва и нададох вой. Не искам да пострадат животните, искам един убиец да бъде наказан. Искам убийствата да спрат. Искам да се предотврати инцидент с дете или изобщо човек. Защо следващото ще бъде именно това. Стопанина на кучетата постоянно е дрогиран или в алкохолен делириум и е въпрос на време да се стигне до много по - сериозен инцидент.

Продължаваме.“, добави Хулка.

По данни от полицията собственикът на кучетата е завел по-агресивното от тях при роднини в Каблешково. Другото имало редовни документи. Стопанинът му ще бъде наблюдаван как се грижи и как развежда животното.