За петнадесети път в Поморие ще се проведе Детско-юношеският театрален фестивал „Сцена край морето”. Културното събитие отново ще привлече театрални школи от цялата страна и ще провокира любопитството на зрители от всички възрасти. Сцената на НЧ ”Светлина – 1939” и синият бряг на Поморие ще се превърнат в място за среща с младите и талантливи актьори и техните художествени ръководители. Те ще отправят послания към публиката, чрез образците на българската и чуждестранна драматургия.

Тазгодишното издание ще се проведе от 30 юни до 3 юли, като официалното откриване ще се състои на 30.06.2023 г. /петък/ от 20.00 часа на лятната сцена на читалището, където ритуално ще бъде запален и театралният огън.

Програмата обаче ще започне още в 09.00 ч. сутринта, като за отличното начало на фестивалния ден ще се погрижат домакините от Детска театрална студия „Светулка”. Даровитите поморийски деца ще представят най-новата си постановка „Таласъмът Тропалан“ по текст на Янко Митев.

Всички артисти ще получат грамоти за участие. Ще бъдат връчени и грамоти, плакети и парични награди за отличените в първа и втора възрастова група, както и за музикално-поетичен спектакъл. Предвидени са призове и за актьорско майсторство. За първи път журито ще излъчи награди за режисура, музикално оформление, сценография и костюми.

Организаторите – НЧ „Светлина 1939” и Община Поморие канят всички жители и гости на Поморие да се докоснат до вълшебството на театралното изкуство. Входът за представленията е свободен. Заповядайте!