Спомняте ли си Alternative Monday - бургаските младежи, които спечелиха първото място във вълнуващия кинопроект „Предизвикателството“ преди месец? В инициативата, подкрепена от Община Бургас, те взеха и други награди, сред които тази за "Най-добър актьор" на талантливата Никол Николова (https://www.burgas.bg/bg/novini/eto-koy-specheli-golyamata-nagrada-vav-valnuvashtiya-final-na-predizvikatelstvoto).

С днешна дата Alternative Monday могат да се похвалят с нова награда – за "Най-добър филм". Спечелиха я на национален кинофестивал в Стара Загора с най-новия си късометражен филм "Захир". Това е второто издание на националния конкурс за късометражно игрално кино, който се провежда в града на липите. Той има за цел да открие млади таланти в киното и да даде възможност за представянето им пред компетентно жури и широка аудитория.

Филмът „Захир“ ще има своята онлайн премиера в социалните платформи съвсем скоро, а тези, които са нетърпеливи да го видят, могат да се абонират за YouTube канала на Alternative Monday - https://www.youtube.com/@alternativemonday. Там ще открият и останалите им кинопроекти.

От фестивала екипът си тръгна и с номинации на още един техен проект, наречен "The risky massage":

- На Божидар Петров в категория "Най-добър сценарий";

- На Боян Евстатиев в категория "Най-добър оператор";

- На Георги Димитров в категория ,,Най-добър актьор".